Kunlé Adeyemi, ‘Rock’, 2015, Chicago Architecture Biennial

Architects' Statement:

Rock, the kiosk designed by Kunlé Adeyemi in collaboration with the School of the Art Institute of Chicago, is a pop-up pavilion—a public sculpture—composed from the raw and historic limestone blocks that once protected the city’s shoreline. Its bold yet sensuous and delicate balance transforms Chicago’s lakefront into a magnet for social and cultural life. Situated at Montrose Beach, the kiosk is conceived as an “infrastructure box” consisting of materials and technologies that are found in or belong to the local environment. The composition’s resilient limestone and concrete elements can be uniquely assembled to suit different locations, vendors, and uses along the lakefront, providing shelter while contributing to the protection of the shoreline. Due to site-specific requirements of this kiosk, it will be built and installed along the lakefront in 2016, although the design team will create a representative work at Millennium Park during the Chicago Architecture Biennial.

About Kunlé Adeyemi